FAQ - Bioconcept

Bioconcept AB

Adress: Erik Dahlbergsallén 15, 115 20 Stockholm

Orgnummer: 556667-3702

 

Var tillverkas våra produkter?

Våra barnvitaminer tillverkas i Schweiz och tillverkningen har skett enligt GMP standard.
Våra andra produkter är utvecklade i Uppsala och tillverkas i Sverige. Därför kan du känna dig trygg att våra produkter bara innehåller ämnen av högsta kvalité och att tillverkningen har skett enligt GMP standard.

Hur lång tid tar det att känna effekten av våra produkter för vuxna, hund och häst?

Det är väldigt individuellt, vi har flera kunder som hör av sig redan efter 2-3 veckor och påpekar att de märker skillnad. För vissa tar det längre tid. Det är viktigt att du tar eller ger produkten kontinuerligt och inte slarvar och glömmer bort den dagliga dosen. Det kan påverka resultatet. Det är viktigt med en allsidig kost och motion så ofta du hinner.

Bör mina barn ta vitaminer?

Multivitaminer och Omega-3 är bra att ta om du känner att du inte alltid har tid att erbjuda en varierad kost. I dagens samhälle då vi jobbar mycket och inte alltid har tid att erbjuda en varierad kost är VitaBeaner och VitaFiner ett bra komplement för att få i sig ens dagliga intag av nödvändiga vitaminer och mineraler.

Kan jag ta någon av produkterna om jag är gravid eller ammar?

Vi rekommenderar att du pratar med din läkare om du är gravid eller ammar innan du konsumerar våra produkter.

Hur levereras våra produkter?

Vi levererar dina produkter kostnadsfritt hem till din brevlåda. Porto och frakt ingår alltid. Leveranstiden är 3-7 dagar.

Skickar ni produkter utrikes?

Ja det gör vi. Fraktkostnader kan tillkomma beroende på land. Maila oss på office@bioconcept.se om du har frågor.

Om din produkt blir försenad?

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning, men det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Betalningsalternativ?

Klarna, kortbetalning eller faktura.

Återbetalningar?

En eventuell återbetalning görs till ditt bankkonto, person- konto eller bankgirokonto. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från det att vi har mottagit och godkänt din retur.

Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Kontakt med oss måste ha skett innan retur, vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott.

Om du vill reklamera din produkt?

Enligt Konsumentköplagens har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt. Skulle varan vara skadad eller felexpedierad (obruten förpackning) när den anländer så åtar vi oss därför att kostnadsfritt åtgärda felet. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Sekretess och säkerhet för personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Men om informationen vi har är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.

Är det någon uppsägningstid eller bindningstid på abonnemang?

Nej det är det inte, du kan säga upp det när du vill.

Hur kontaktar du oss?

Maila till office@bioconcept.se så försöker vi svara så fort som möjligt.

Vilka är bakom Bioconcept?

Vi är ett fantastiskt team som sitter i olika delar av Sverige. Vi grundades av Professor Bengt Fellström vid Akademiska sjukhuset I Uppsala.